Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Prof.dr. J. Heesakkers afdelingshoofd Urologie

Prof.dr. John P.F.A. Heesakkers is vanaf 1 oktober 2020 benoemd tot hoofd van de afdeling Urologie.

“In mijn nieuwe functie streef ik ernaar om, samen met alle medewerkers Urologie en daarbuiten, de afdeling Urologie nog mooier en beter te maken dan ze nu al is, zodat de academische taken van de afdeling optimaal worden vervuld”, zegt John.

Na zijn studie Geneeskunde in Nijmegen in 1990 heeft John in Maastricht gewerkt als arts-assistent. Na eerst een tijd op de afdeling Heelkunde te hebben gewerkt, is hij aan de specialisatie Urologie begonnen in Maastricht en in Heerlen. “In diezelfde periode heb ik ook mijn promotie afgerond. Vervolgens ben ik in 2000 als functioneel uroloog gaan werken in het Radboudumc te Nijmegen. Gedurende 20 jaar heb ik me nationaal en internationaal ingezet om de Functionele Urologie als belangrijk onderdeel van de Urologie op de kaart te zetten. Functionele Urologie blijft een belangrijke taak voor me, want het is ook een aandachtspunt binnen de afdeling Urologie van het MUMC+.”

“Samen met mijn vrouw verheug ik me op het wonen en werken in Maastricht; zonder te willen overdrijven toch wel een van de prettigste steden van Nederland en misschien wel van Europa. Ik kijk uit naar de samenwerking met de collega’s. En omdat ik een aantal van jullie nog ken vanuit mijn eerdere azM-tijd, voelt mijn nieuwe werkplek toch ook al een beetje vertrouwd.”

Sluit de enquête