Patiënten

Stadspoli

Sinds kort kunt u ook een afspraak maken met de specialisten van de afdeling Urologie van het MUMC+ via onze stadspoli. De Stadspoli is een nieuwe, snelle en minder dure vorm van zorg die u wordt aangeboden door de specialisten van het Maastricht UMC+ en de huisartsen in de regio.

Wat is de Stadspoli?

De Stadspoli is op twee locaties in Maastricht gevestigd, buiten de muren van het ziekenhuis. In de Stadspoli houden specialisten van het Maastricht UMC+ spreekuur voor patiënten die door hun huisarts verwezen zijn. De Stadspoli is een minder klinische omgeving dan het ziekenhuis en u kunt meestal snel een afspraak maken bij een specialist.

Waarom? Omdat het niet altijd nodig is om naar het ziekenhuis te gaan om u goede zorg te kunnen bieden. Soms kan één antwoord van de specialist op een vraag van de huisarts al voldoende zijn om een verwijzing naar het ziekenhuis te voorkomen. Bovendien blijken dure diagnostische en/of therapeutische middelen niet altijd nodig.

Een afspraak maken op de Stadspoli

Als u door uw huisarts bent doorverwezen naar de Stadspoli, dan kunt u een afspraak maken met een specialist op de Stadspoli door te bellen naar TIPP. De doktersassistentes van dit medisch coördinerend centrum plannen dan een Stadspoli-afspraak voor u in. TIPP is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer: 043-2100210.

LET OP!: u heeft altijd een verwijzing van uw huisarts nodig!

De specialisten van de afdeling Urologie kunt u vinden via:

Stadspoli Oost
Zorgpark Scharn
Vijverdalseweg 2-4
6226 NB Maastricht
T 043 210 02 21

Geen eigen risico

Met de komst van de Stadspoli blijft de zorg betaalbaar, ook voor u, terwijl de kwaliteit hetzelfde blijft. Het consult bij de specialist in de Stadspoli valt namelijk niet onder uw eigen risico. U hoeft voor deze zorg dus géén eigen bijdrage te betalen omdat deze kosten vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dit is dus een belangrijk verschil met het ziekenhuis: als u de specialist in het ziekenhuis bezoekt, valt dit wél onder het eigen risico.

Onderzoeken die naar aanleiding van het consult in de Stadspoli worden uitgevoerd (bijvoorbeeld bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto) vallen zoals nu ook het geval is wél onder uw eigen risico. Ook de voorgeschreven medicijnen worden van uw eigen risico afgetrokken.