Dr. J.G.H. van Roermund

Plaatsvervangend opleider, Chef de Clinique, Urologische Oncologie

Joep van Roermund werd in 1974 geboren te Nijmegen en is sinds 2008 uroloog. Na zijn urologie-opleiding in Nijmegen heeft hij eerst als Fellow oncologische urologie (kwaadaardige tumoren) op de afdeling urologie in het Academisch Ziekenhuis te Utrecht gewerkt. Tijdens dit fellowship ronde hij zijn proefschrift getiteld “Prostate cancer. Clinical implications of obesity” af. Door de invoering van het PSA (Prostaat Specifiek Antigeen, een eiwit dat in het bloed bepaald kan worden en een eerste aanwijzing kan zijn dat iemand prostaatkanker heeft) en het ouder worden van de man, wordt vaker prostaatkanker vastgesteld. Daarnaast is vetzucht een toenemend probleem. Dit heeft gevolgen voor de behandeling van patiënten met prostaatkanker.

Na het fellowship is hij als algemeen uroloog werkzaam geweest op de afdeling urologie in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven.

Sinds juni 2012 is hij als staflid werkzaam op de afdeling Urologie van het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Naast de algemene urologie hebben urologische oncologie (kanker) zijn bijzondere interesse. Hij voert prostaatkanker operaties met behulp van de da Vinci robot uit.

Ook de begeleiding van patiënten die niet meer kunnen genezen van hun ziekte, waarbij kwaliteit van leven op de voorgrond staat, vindt hij erg belangrijk

Contact:

Voor vragen m.b.t. zorg: Polikliniek Urologie 043-3877400

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Mevr. A. Dullens 043-3875255